fbpx

Buurtmanagers van Uitvlugt zetten kemphanen plat

GFC NIEUWSREDACTIE- De buurtmanagers van het politiebureau Uitvlugt in Suriname hebben op donderdag 19 januari bij een vechtpartij dat was uitgebroken tussen enkele leerlingen van de H.G. Sylvesterschool aan de Franchepanestraat en enkele leerlingen van vermoedelijk omliggende scholen door hun kordaat optreden erger kunnen voorkomen.

Naar aanleiding van het voornoemde gebeuren hebben de buurtmanagers van Uitvlugt met ondersteuning van de politie van Jeugdzaken en de overige buurtmanagers van Commewijne en Nieuwe Haven vrijdag een onopvallende surveillance op touw gezet.

Volgens die informatie zouden enkele jongens van de “24 gang” enkele leerlingen van de Christus Koningschool te lijf gaan.

BEKIJK OOK
Shafier B. niet de veroorzaker van dodelijke aanrijding met worstman

Tijdens die onopvallende surveillance werden door de politieambtenaren voor de St. Paschalisschool enkele jongens staande gehouden, die de aanwezige leerlingen molesteerden. Bij deze jongens werden aangetroffen en in beslag genomen scherpe voorwerpen en een ziplock zakje met vermoedelijk “Yamie”.

Deze jongens die tot de bende behoren, werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau Nieuwe Haven.

Vermeldenswaard is dat één van de bendeleden al maanden voor een gepleegd strafbare feit werd opgespoord door de afdeling Jeugdzaken. Hij werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar de afdeling Jeugdzaken.