fbpx

Buurtbewoners vermoorde vrouw hoorden haar om hulp schreeuwen

GFC NIEUWSREDACTIE- Buurtbewoners van Lucretia Rosewijn, die woensdagavond door haar ex-partner is vermoord in Suriname, hoorden haar rond 20.00 uur om hulp schreeuwen.

Zij schakelden daarbij direct de politie van voormeld bureau in die naar de woning ging voor onderzoek.

Leden van het Regiobijstandsteam Midden hebben de 47-jarige Clifford S. donderdagmorgen op zijn woonadres in het district Para aangehouden.
Intussen verscheen in de media dat de verdachte is overleden. Hij heeft mogelijk een verdelgingsmiddel ingenomen.

De politie van Houttuin kreeg woensdag via het Command Center een melding dat op het PWB-project een vrouw door een man werd mishandeld. De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en troffen het 44-jarig slachtoffer aan dat geen teken van leven meer vertoonde met een aantal messteken in de garage van de woning aan.

Volgens de verklaringen van de buurtbewoners hebben zij het slachtoffer omstreeks 20.00 uur om hulp horen schreeuwen. Zij schakelden daarbij direct de politie van voormeld bureau in.

BEKIJK OOK
Regering vast van plan zorgcontinuïteit te garanderen

Volgens familieleden zou de vrouw vier maanden terug een einde hebben gebracht aan de relatie tussen haar en Clifford. De man bleef haar echter lastig vallen.

Bij een ingesteld onderzoek werd er een lange broek van de verdachte inhoudende zijn ID-kaart en het scherp voorwerp met bloedsporen op het voormeld adres aangetroffen en in beslag genomen.

De sierstenen van de bergruimte van het slachtoffer heeft Clifford kapotgeslagen en heeft zich door de ontstane opening toegang tot de woning verschaft waar hij zijn ex-vriendin gewapend met het scherp voorwerp opwachtte.

Toen Lucretia thuis arriveerde en haar ex-vriend zag, schreeuwde ze om hulp. De man bracht haar meteen de fatale steken toe.

Het ontzielde lichaam van Lucretia is door de politie ter obductie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

De politie heeft het overlijden van de verdachte nog niet bevestigd.