Buschauffeur zonder rijbewijs staande gehouden door ANRS

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de afdeling Automatische Nummerplaten en Registratie Systeem (ANRS) in Suriname hebben op 12 november opgetreden tegen lijnbuschauffeurs die de verkeersregels niet naleefden in het verkeer.

Eén chauffeur werd op het Latour project op heterdaad betrapt toen hij bij de doorstroming van het verkeer tijdens het ochtendspitsuur onnodig het verkeer ophield.

De leden van voornoemde afdeling hebben geprobeerd de chauffeur staande te houden, maar deze negeerde echter het bevel en reed door.

Het lukte de wetsdienaren de verkeersovertreder toch staande te houden. Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig, kon de man geen rijbewijs en een verzekeringsbewijs tonen aan de politie.

Hem werd ook voorgehouden dat het overige verkeer ernstig last heeft ondervonden van zijn rijgedrag. Aan hem werd een proces-verbaal ter hand gelegd met de eerdergenoemde overtredingen. De eigenaar van de bus moet zich ter verificatie met een geldige bus vergunning aanmelden bij TCT.

De politie doet een dringend beroep op verkeersdeelnemers om zich aan de verkeersregels te houden. Echter moeten zij ervoor zorg dragen dat hun zaken rakende het voertuig in orde zijn.