fbpx

Bursalen Cuba vragen interventie waarnemend president Brunswijk voor uitbetaling achterstallige studietoelagen

GFC NIEUWSREDACTIE- Vier Surinaamse medische studenten uit Cuba hebben in een gesprek met waarnemend president Ronnie Brunswijk gevraagd om zijn interventie.

De student Reauel Tuinfort gaf aan dat ze reeds 3 jaar studeren op Cuba. Ze maken deel uit van een groep van 20 medische studenten, die vallen onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De groep moet op 1 september wederom vertrekken naar Cuba, maar geen van deze studenten heeft de achterstallige studietoelagen ontvangen.

Met zijn vieren besloten ze daarom om Brunswijk te benaderen en hem te vragen in deze te interveniëren. Zonder hun toelagen is het leven in Cuba bijzonder zwaar voor de studenten.

BEKIJK OOK
Suriname ondersteunt doel wereldwijde nucleaire ontwapening

Brunswijk hield hen voor dat de ministeries van Onderwijs en Financiën en Planning met deze kwestie bezig zijn. Hij gaf de vier studenten een financiële tegemoetkoming.

Tuinfort zei blij te zijn met de geste van de vicepresident. De student deed een beroep op de regering om zaken zo spoedig mogelijk af te ronden, zodat alle studenten heel binnenkort over hun studiegelden kunnen beschikken.