Brunswijk wil rechtstreekse vliegverbinding naar Afrika

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk, zal zich inzetten voor rechtstreekse vluchtverbinding vanuit Suriname naar Nigeria en Ghana.

De bekroning van Brunswijk als persoon in het weekend tot ‘koning van de marrons en Afro-Surinamers in Suriname’ door ‘Afrikaanse koningen’ heeft de afgelopen dagen heel veel stof doen opwaaien.

Hij zelf noemt het een historisch moment. Hij had hierover gedroomd en daarom is hij trots dat de droom is uitgekomen.

De bundeling van de nazaten van de Afrikanen is enorm belangrijk. Op verschillende gebieden wil de ‘nieuwe koning’ samenwerkingsverbanden aangaan.

OOK INTERESSANT
Frankrijk schenkt Suriname militair materieel ter waarde van 1 miljoen euro om gezamenlijke uitdagingen aan te gaan

De koninklijke gasten geven aan dat Brunswijk de uitverkorene is om de Afro-Surinamers bij elkaar te brengen en hen naar grote hoogten te leiden.

“Dit zal zeker een uitdagende taak zijn, maar met geloof en gebed zal alles op de juiste plek komen. De tijd voor samen bundelen is aangebroken,” zei de delegatie bij een bezoek aan het kabinet van de vicepresident.

OOK INTERESSANT
Veiligheidszone Paramaribo krijgt boost door hernieuwde politiesamenwerking

Verder werd aangegeven dat er niet zomaar is gekozen voor Brunswijk. Er is goed gekeken naar zijn achtergrond en vooral naar de vele sociale activiteiten naast zijn dagelijkse werkzaamheden. God heeft voor iedereen een plan en heeft ervoor gezorgd dat Brunswijk tot koning mag worden gekroond.

De delegatie is lovend over de warmte en gastvrijheid van Suriname. Volgens hun zeggen mag Brunswijk ditzelfde pad blijven bewandelen, omdat die naar alle waarschijnlijkheid de juiste is.