Brunswijk wil dat internaat en onderwijzerswoningen Stoelmanseliand worden hersteld

GFC NIEUWSREDACTIE- Het onderwijsproces in enkele delen van het binnenland wordt bemoeilijkt door achterstallig onderhoud van gebouwen.

Tijdens het werkbezoek van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk het afgelopen weekend in het Boven-Marowijnegebied heeft hij dit zelf kunnen aanschouwen.

Te Stoelmanseiland heeft de tweede man van het land zelf kunnen waarnemen dat de randvoorwaarden voor een goed en gedegen onderwijsproces niet aanwezig zijn.

Er zijn enkele onafgebouwde onderwijzerswoningen aldaar, welke er verwaarloosd uitzien. Ook is er een internaat door de overheid in dit dorp opgezet, welke in vervallen staat verkeert.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: NH neemt 3100 aansluitmeters in ontvangst

De vp vindt het erg dat er op deze manier middelen van de staat verdampen. De regering zit met de uitdaging om de juiste randvoorwaarden te garanderen.

Brunswijk deed de belofte aan de plaatselijke gemeenschap contact te zullen opnemen met het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur om de gerezen problemen op te lossen.

De staat van het bestuurscentrum te Stoelmanseiland is ook erg verwaarloosd.

Minister Gracia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport onder wie dit centrum valt, heeft dit zelf kunnen aanschouwen. In regeringsverband zal hierover worden gesproken en verwacht de vp dat dit centrum de plaats krijgt welke het verdient.

Ook het verwaarloosde waterleidingsstation was een doorn in het oog van de vp. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, die ook aanwezig was, kreeg van de vp de opdracht om alles in het werk te stellen de waterleidinginstallatie te renoveren.

De plaatselijke gemeenschap was zeer ingenomen met het bezoek van de vp en zijn delegatie en kijkt uit naar de verrichtingen van de regering, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten