Brunswijk: Jair Tjon En Fa mag op mijn ondersteuning rekenen

GFC NIEUWSREDACTIE- “Jaïr Tjon En Fa krijgt de volledige steun van mij voor zijn plannen om in 2024 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Prijs, Frankrijk.”

Dit zegt de vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk tijdens een ontmoeting met de topsporter.

Brunswijk: “ik heb de minister en directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) op het hart gedrukt onmiddellijk plannen te maken om Tjon En Fa structureel te ondersteunen. Tjon En Fa zal op weg naar 2024 deelnemen aan verschillende oefenwedstrijden in het buitenland.”

ROS is al bezig met een uitgebreid plan om topsporters te helpen zonder hoofdbreken Suriname verder waardig uit te dragen. Bij alle takken van sport moeten sporters kunnen aankloppen bij de overheid voor de nodige steun vanaf trainen tot aan de wedstrijden toe.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

ROS-minister Gracia Emanuel en directeur Gordon Touw Ngie Tjauw waren ook aanwezig. Het bezoek van Tjon En Fa stond in het licht van het behalen van de vierde plaats onlangs bij de finale van de Keirin op de Olympische Spelen in Tokio (Japan).

Hoewel hij geen medaille heeft behaald voor Suriname, is de geweldige prestatie van Tjon En Fa als een die de regering van Suriname extra aanspoort om beter te investeren in sporters.

De ontwikkeling van de sportaccommodaties en andere randvoorwaarden zijn nog niet wat het wezen moet in Suriname. Het is daarom prijzenswaardig dat individuele sporters als Tjon En Fa zich op eigen kosten blijven inzetten en met goede prestaties Suriname op de wereldkaart zetten.

De vader van Jair, Eddy Tjon Eng Fa, haalde aan dat zij als ouders altijd geloofd hebben in de droom van hun zoon en dus daarom hem financieel hebben ondersteund. Hun zoon heeft hen niet teleurgesteld.

“Het was voor mij een eer deze sporter te ontvangen,” aldus Brunswijk.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten