fbpx

Brunswijk intervenieert: vuil Brownsweg en omgeving opgehaald

GFC NIEUWSREDACTIE- De situatie met betrekking tot vuilophaal Brokopondo in het Surinaams binnenland is op het hoogste niveau besproken.

Een directie oplossing voor vuilophaal te Brownsweg en omgeving heeft waarnemend president Ronnie Brunswijk ertoe bewogen om eigen pick-ups ter beschikking te stellen. Hij wenst dat er een structurele oplossing komt met betrekking tot de vuilophaal in Brokopondo.

Boze distric bewoners hebben gisteren uit onvrede de weg gebarricadeerd met vuilniszakken. Het vuil is enkele weken niet opgehaald en bleef zich opstapelen tot ergernis van de dorpsbewoners.

Medewerkers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Openbare Werken zijn sinds vanmorgen samen met vrijwilligers bezig het vuil op te halen, meldt het Directoraat van Volkscommunicatie.

De waarnemend president heeft de minister van Openbare Werken, Riad Noermohamed, gevraagd om met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon in het vervolg goed naar de vuilophaal in dit gebied te kijken.

Volgens de OW- minister ligt de verantwoordelijkheid voor het ophalen van vuil in de districten bij de dc’s. Met de interventie van de waarnemend president zal OW dit keer helpen met de ophaal, totdat al het vuil is opgehaald.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

De burgervader van Brokopondo heeft te kennen gegeven een structurele oplossing te willen voor dit probleem. Hij heeft de verschillende dorpsbewoners gevraagd een bijdrage te willen storten in hun dorpskas, waardoor er zelf voor de vuilophaal wordt gezorgd in Brokopondo.

Echter niet alle dorpen wensen mee te werken, omdat men van mening is dat vuilophaal een plicht is van de centrale overheid. De dc zegt verder dat de middelen van de centrale overheid bij lange na niet voldoende is om het werk te doen.

De waarnemend president heeft beloofd alles in het werk te stellen dat deze situatie zich niet herhaald en dat betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen.