Brunswijk belooft structurele aanpak wateroverlast Creola

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan Creola in Saramacca (Suriname) die eveneens door wateroverlast is getroffen.

Bij deze gelegenheid was ook districtscommissaris (DC) van Saramacca Sherin Bansi-Durga aanwezig.

De bewindsman ging langs huizen van de bewoners om persoonlijk de schade te aanschouwen alwaar zij de gelegenheid meteen hebben aangegrepen om de nadruk te leggen op de ernst van hun lijden en werkbare suggesties ter oplossing aan te bieden.

Brunswijk heeft geluisterd naar elke bewoner en belooft het in regeringsverband te zullen bespreken. De noden die de bewoners op het moment ervaren moeten alvast verlicht worden.

Zij verlangen een compensatie voor de schade aan hun huizen en kostbare goederen.

Op lange termijn zal de regering met deskundigen kijken naar het vinden van een permanente oplossing van dit terugkerend probleem, geeft Brunswijk aan.

De gemeenschap van Creola voelt zich gesterkt door zijn getoonde attentie en is dankbaar dat hij persoonlijk is gekomen.

Voorafgaand aan dit bezoek heeft Brunswijk zich op meerdere door wateroverlast getroffen gebieden georiënteerd in het binnenland.

Tijdens die gelegenheden is hij de gemeenschap te hulp geschoten met pakketten uit middelen van de Ronnie Brunswijk stichting voor Groei en Ontwikkeling.

OOK INTERESSANT
Heeft Suriname wel een migratiebeleid of worden vreemdelingen zonder meer toegelaten?