fbpx

Bronto Somohardjo: wederopstanding PL een feit

GFC NIEUWSREDACTIE- 11 december was voor de Surinaamse politieke organisatie Pertjajah Luhur (PL) een heel mooie dag.

De PL heeft op deze dag de feestelijkheden rondom het 23- jarig bestaan van de partij afgesloten middels een dankdienst en een Pista Radja (Koninklijke maaltijd). Tevens heeft de PL op deze dag een periode van verraad, verdriet en rouw voorgoed afgesloten.

PL- topper, Bronto Somohardjo markeert 11 december 2021, als de dag van de wederopstanding van het politiek huis, de PL.

Volgens Somohardjo jr. telt niet de eerste ronde, maar de laatste ronde. Het is de toenmalige grootste coalitie partij in 2015 gelukt om de PL te splitsen, maar de partij staat vandaag de dag weer stevig op haar grondvesten. “ Het is een vasstaand feit, dat de brand waarin de PL stond is geblust.” Hij verwelkomt de tienduizenden PL’ers die waren misleid, terug naar huis, omdat zij volgens hem, het fundament van de PL vormen.

PL- voorzitter, Paul Somohardjo geeft aan dat hij een politieke carriëre van meer dan 50 jaren heeft. Hij is zich nu meer dan bewust dat hij bijna 80 jaar is en zich moet terug trekken en het werk aan de jongeren moet over laten. Hij kan met trots aangeven, dat de PL een doorstroming heeft en vol jongeren zit. Ook betuigde hij zijn dankbaarheid aan elk een die terug is gekeerd naar het politiek huis, de PL.

Hij verzekert dat de PL niet alleen gaat strijden om te winnen, maar ook gaat strijden voor gelijkwaardigheid, een beter bestaan en een gezond Suriname. Voorts zegt hij dat ondanks de Javanen de basis van de partij is, de PL zich ook kan beroepen als te zijn een nationale partij.

Ook de verschillende coalitiegenoten kwamen persoonlijk hun felicitaties over brengen aan de voorzitter van de partij, Paul Somohardjo.

Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk gaf aan dat hij en Somohardjo een historische band met elkaar hebben. De PL voorzitter is een man die niet van opgeven weet. Hij is een oprechte man en meent met het land. Zo betitelt Brunswijk Somohardjo. De PL is een partij die volgens de ABOP-voorzitter niet meer weg te denken is in politiek Suriname.

BEKIJK OOK
Vrouw, 76, haalt groot geldbedrag van de bank om perceel te kopen en wordt daarna aangereden en beroofd

Tijdens de afgelopen verkiezingen zijn de ABOP en de PL gezamenlijk opgetrokken. Mede dankzij deze samenwerking kon hij de functie van vice president toebedeeld krijgen. Brunswijk geeft aan dat er niet meer gezegd mag worden dat de PL slechts 1 parlementariër telt. “De PL en ABOP tellen samen 10 parlementariërs.”

Volgens Brunswijk kan niemand de band tussen hem de de PL voorzitter verbreken. Hij belooft dat ook in 2025 beide partijen met elkaar zullen samenwerken en nog krachtiger gezamenlijk zullen optrekken.

De VHP werd vertegenwoordigd door ondervoorzitter Mahinder Rathipal. In zijn felicitatieboodschap gaf Rathipal aan dat de band tussen de VHP en de PL eentje is van jaren met de nodige ups en downs, maar dat ze tot heden de beste vrienden zijn. Volgens hem heeft de PL altijd klaargestaan, haar taken te vervullen als politieke partij.

Coalitiegenoot Gregory Rusland passeerde kort een revue over de politieke carrière van Somohardjo. Hij meent dat erkent moet worden dat Somohardjo vanaf de oprichting van de PL tot op heden, de motor achter de PL is en onder zijn leiding een prominente rol vervult in de Surinaamse politiek.

Hij roept de achterban van de PL, die vertrokken was terug te keren naar ‘huis’, om de PL te ondersteunen, opdat zij de rol die ze moet vervullen in deze samenleving gebalanceerd kan invullen. “Een ieder is er gebaat bij. Het land moet weer georganiseerd worden.”

De NPS kijkt uit naar een heel goede samenwerking in de komende tijd met de PL.