Brandweer heeft bewogen jaarwisseling achter de rug

GFC NIEUWSREDACTIE- Manschappen van de brandweer in Suriname hebben een bewogen jaarwisseling achter de rug.

De laatste melding van het afgelopen jaar werd omstreeks 23:30 uur gedaan. Het ging hierbij om een grasbrand op een open perceel aan de Sohawanweg.

Daarvoor was tegen 22:00 uur aan de Krakalaan 16 te Cabendadorp, melding van een woningbrand. Eén van de bewoners gaf aan dat niemand op dat moment thuis was en vanwege gebrek aan elektriciteit een brandende kaars over het hoofd is gezien.

Ter plekke trof de brandweer een uitslaande brand aan, waarbij het pand volledig was afgebrand. De brandweer verrichtte nablussingswerkzaamheden.

De eerste brandmelding voor dit jaar werd gedaan aan de Birihoedoematoestraat, omgeving De Boerbuiten. Het was een begin van brand veroorzaakt door een koelkast die vlam vatte en een gedeelte van het plafond verschroeide. De brand werd door de omstanders geblust.

Omstreeks 03:45 uur werd melding gedaan van een woningbrand aan de Mariestraat. Ter plaatse trof de brandweer een uitslaande brand aan, waarbij het bovengedeelte van het gebouw kort daarna instortte.

Bij deze brand zijn er 4 levens te betreuren, een grootmoeder (63) en haar 3 kleinkinderen (15, 10 en 8), werden onverbiddelijk door het vuur gegrepen.

Tegen 07:00 uur werd het eerste slachtoffer geborgen. Naar verluidt hebben buren vuur en knallen waargenomen en stond volgens hun, kort daarna het huis in ‘lichterlaaie’.

Het onderzoek naar de oorzaak van deze brand is in proces bij de Forensische Opsporing van de Politie.

Het KBS condoleert hierbij de nabestaanden en wenst hen veel sterkte toe.