Brand Wintiwai: 4 moeders en 7 kinderen dakloos, vrouw gewond

GFC NIEUWSREDACTIE- De vier gezusters Adel, en hun zeven kinderen, hebben vanochtend om 6 uur hun ruime stenen familiehuis aan de Watamaleostraat te Wintiwai door brand verloren.

De brand begon in het plafond van Chantal Adel, de jongste zus van 22 jaar, die opgenomen is in het ziekenhuis, omdat haar rechterbeen van enkel tot dijbeen in brand stond.

De vrouw rende schreeuwend en brandend de voorzaal binnen en wekte de andere zussen die met hun totaal zes kleine kinderen het huis uitrenden, zodat iedereen verder ongedeerd bleef.

Huis en inboedel waren binnen tien minuten totaal verwoest en de brandweer kon alleen nablussen. De familie Adel was niet verzekerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arabische vrouw ontvangt nier van Israëlische jood die omkwam bij rellen

Als Louis Vismale van 1 voor 12 arriveert, twee uren na de verwoestende brand, heeft de elf personen tellende familie dankzij hun lieve buren, familie Castillon, kunnen baden en eten.

De zusters Peggy, Joan en Muriel Adel (respectievelijk 37, 38 en 39 jaar) zitten met de baby en hun 6 kleintjes van tussen 2 en 12 jaar heel erg aangedaan in de garage.

De familie Castillon belde ook hulpverlener Vismale, die de oudste zuster Peggy Adel SRD 3000 gaf om kleding en voeding te kopen voor het grote gezin, uit de donatie van de heer Collin uit Nederland.

Aan de buren is gevraagd om in de buurt twee appartementen te huren, waarvoor 1 voor 12 gedurende drie dagen en nachten zal betalen.

Vismale stelt zich persoonlijk garant voor een lening van SRD 100.000 van de totaal SRD 300.000, (euro 15000) die nodig is om met spoed een afdak met een kamer voor de familie te bouwen.

Omdat de familie niets meer heeft, is alle hulp welkom.

Er kan gestort worden bij de De Surinaamsche Bank op het SRD-rekeningnummer 9857923, euro – 2538989 en in US$ – 2635208.

Overige berichten