fbpx

Boze Kim Jong-un vuurt langeafstandsraket af terwijl Zuid-Korea en Japan banden herstellen

GFC NIEUWSREDACTIE- Noord-Korea heeft donderdag een ballistische langeafstandsraket afgevuurd terwijl leiders uit Japan en Zuid-Korea elkaar in Tokio zullen ontmoeten voor een top.

De Joint Chiefs of Staff van Zuid-Korea zeiden dat ten minste één ongeïdentificeerde ballistische raket donderdag in de wateren voor de oostkust van het Koreaanse schiereiland werd afgevuurd.

Het Japanse ministerie van Defensie bevestigde ook de lancering en schatte dat de raket buiten zijn Exclusieve Economische Zone (EEZ) zou vallen, meldde CNN.

Noord-Korea testte voor het laatst een langeafstandsraket op 18 februari en deze nieuwe lancering markeert de vierde intercontinentale ballistische rakettest in minder dan een jaar.

OOK INTERESSANT
Plein te Uitkijk Saramacca omgedoopt tot Bootsie Groenbastplein

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol zal in Japan zijn voor een top, die Seoul heeft geprezen als “een belangrijke mijlpaal” in de ontwikkeling van bilaterale betrekkingen met Japan.

Voordat hij naar Japan vertrok, vertelde Yoon de media dat “er een toenemende behoefte is aan Korea en Japan om samen te werken in deze tijd van een polycrisis”, verwijzend naar escalerende nucleaire en raketdreigingen van Kim.

“We kunnen het ons niet veroorloven om tijd te verspillen terwijl we de gespannen betrekkingen tussen Korea en Japan onbeheerd achterlaten,” zei Yoon.