Bouva mist diepgang in overheidsplannen voor 2022

GFC NIEUWSREDACTIE- NDP-parlementariër Melvin Bouva mist de nodige diepgang in de gepresenteerde begroting van de Surinaamse president tijdens zijn jaarrede.

Bouva zegt dat er sommige goede dingen zijn opgenomen in de begroting, maar dat veel aspecten niet voldoende belicht zijn.

Hij noemt daarbij onder andere, het sociaal beleid, de volksgezondheid en het onderwijs. De plannen hebben geen diepgang.

Ook over het begrotingstekort, 2,6% heeft de parlementariër zijn bedenkingen, aangezien die gebaseerd zijn op een geprognotiseerde lening van SRD 5,4 miljard.

Santokhi haalde aan dat in het jaar 2021 er veel is gebeurd op financieel-economisch gebied. “Wij hebben de staatshuishouding niet alleen goed in kaart gebracht, maar ook onder controle gebracht. De inkomsten en uitgaven van de overheid, worden steeds beter op elkaar afgestemd, waarmee het begrotingstekort een stuk verminderd is.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ouders laten hun dochters liever niet naar mannelijke gynaecoloog gaan na misbruikschandalen

Het staatshoofd gaf verder aan dat het terugdringen van het begrotingstekort niet betekent dat alle problemen zijn opgelost.

“De regering probeert elke dag inkomsten binnen te halen, zodat alle betalingen aan salarissen, pensioenen, ziekenhuizen en subsidies op tijd gedaan kunnen worden. Er is veel begrip, voor de behoefte, om meer middelen bij ministeries en diensten. Maar, het zal nog enige tijd passen en meten blijven.”

De president zei dat er een einde is gebracht aan monetaire financiering en daar is zelfs een Memorandum of Understanding over getekend, tussen het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van Suriname.

“Inspanningen, om de wisselkoers te stabiliseren, hebben tot nu toe gewerkt, want na het loslaten van de wisselkoers begin juni, is deze al bijkans vier maanden stabiel”, aldus de regeringsleider.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER