fbpx

Ouders laten hun dochters liever niet naar mannelijke gynaecoloog gaan na misbruikschandalen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De nu 20-jarige Kethlen (foto) werd in de behandelkamer van de mannelijke gynaecoloog zeer ongepast behandeld.

Op 12-jarige leeftijd werd haar tijdens een consult verteld dat ze zichzelf mocht beginnen te bevredigen. De Braziliaanse arts Nicodemos Morais legde haar hand vervolgens op zijn geslachtsdeel.

1 1 | GFC Nieuws

De 41-jarige medisch specialist werd afgelopen dinsdag aangehouden in de Braziliaanse stad Anápolis, nadat toevalligerwijs het nichtje van Kethlen ook naar voren kwam met soortgelijke beschuldigingen jegens de dokter.

De politie verhoort nog eens 50 patiënten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kinderen gepest door hun broers of zussen hebben later meer kans op geestelijke gezondheidsproblemen

Volgens informatie van het Kritische Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) zijn er sterke indicaties dat steeds meer ouders van jonge meisjes de voorkeur geven aan een vrouwelijke gynaecoloog.

Maar ook volwassen vrouwen voelen zich veiliger en meer op hun gemak bij hun seksegenoten.

BEKIJK OOK
Geur van vaginale afscheidingen zorgt wel degelijk voor meer aantrekkingskracht bij mannen?

Volgens het KIVC zijn mannelijke gynaecologen de laatste jaren vaker negatief in het nieuws geweest en zou dat mede van invloed kunnen zijn op een eventuele voorkeursdraai.

Het VrouwenCollectief verwijst in dit kader ook naar het recente megamisbruikschandaal in de Verenigde Staten van Amerika.

De Amerikaanse University of Southern California betaalde eerder dit jaar in totaal 852 miljoen dollar aan 700 vrouwen die beweren door de 74-jarige gynaecoloog George Tyndall te zijn misbruikt.

“Op basis van anekdotische informatie bestaat bij ons het sterke vermoeden dat het merendeel vrouwen het liefst door een vrouwelijke gynaecoloog behandeld wenst te worden”, aldus het KIVC.

Foto: sociale media/anhanguera TV

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER