fbpx

Bouterse roept leden op tot kalmte en rust, valse massaoproep op social media

GFC NIEUWSREDACTIE- “Volgt u alleen de officiële berichten van de partij. Er is momenteel een flyer in omloop die niet van NDP komt.”

Zo laat de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van Bouterse weten in een verklaring. De NDP-leider roept zijn achterban op tot kalmte en rust.

Vandaag heeft de waarnemend procureur-generaal Carmen Rasam in hoger beroep 20 jaar gevangenisstraf geëist tegen ex-legerleider Bouterse voor moord en vorderde zijn gevangenneming.

Rasam is uitvoerig ingegaan op de getuigenverklaringen en bewijzen, waaruit blijkt dat Bouterse verantwoordelijk gesteld moet worden voor medeplegen van de moord op 15 mannen op 8 december 1982. Er zijn volgens Rasam genoeg bewijzen geleverd tijdens het proces.

OOK INTERESSANT
Project Meet The Farmers van start gegaan

In de verklaring zegt de NDP dat het strafproces zijn normale gang heeft en normaal voortgang moet vinden. Dit is nog niet het einde van dit proces. De advocaat moet onder meer ook nog aan het woord komen en zijn pleidooi houden. Ook Bouterse zal in een later stadium zijn laatste woord moeten voeren.

“Ten slotte zullen de rechters pas hun oordeel vellen, na in deze fasen nog de actoren gehoord te hebben. Houd u allen dus het hoofd koel en volgt uitsluitend de instructies vanuit de leiding van de NDP.”