Borger Breeveld ontvangt Lifetime Media Award

GFC NIEUWSREDACTIE- In het opleidingscentrum van Telesur vond het derde communicatiecongres plaats.

Vrijdag hebben in totaal 140 participanten deelgenomen aan het online communicatiecongres. Participanten uit Suriname, Nederland, USA, Turkije en Curaçao.

Het congres bestond uit seminars, masterclasses, workshops, entertainment en een communicatie debat. En is geopend door Minister Albert Jubithana van het Ministerie van TCT.

Ook ambassadeur Rajender Khargi gaf een uiteenzetting over de rol van professionele communicatie voor ons land.

Tijdens het communicatiecongres zijn ook de communicatie awards uitgereikt. Dit jaar is in verband met het vijfjarig bestaan van het Centrum voor communicatie & Public Relations, een lifetime media award uitgereikt.

Deze is uitgereikt aan media-icoon Borger Breeveld. Zijn naaste familieleden Carl Breeveld en Hans Breeveld hebben de award in ontvangst genomen.

De award voor de beste TV commercial 2021 is uitgereikt aan Fernandes Bakery, gelukkig blijven sommige tradities bestaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Prestaties vrouwen in slaapkamer gaan achteruit bij te weinig diepe slaap

En de national achievement award is uitgereikt aan Stichting Hoop voor Kinderen met familie Chin A Fat in de voorlinie. De awards voor de communicatieman/vrouw en best geschreven stuk zijn niet uitgereikt.

De inzendingen voor deze awards zijn niet door de selectie heen gekomen. De jury heeft anoniem beslist dat niet alle inzendingen volledig voldeden aan de vastgestelde criteria voor deze categorieën.

De hoofdsponsor Telesur heeft voor de faciliteiten, een stabiele internetverbinding en volledige ondersteuning gezorgd. Staatsolie, R&G consulting, WOC Amsterdam en Zwinq hebben studenten ondersteund voor deelname aan het congres.

Verder hebben Maak Amsterdam, Hakrinbank, Krakti Matketing, AK Communication Consultancy, Datasur, Fernandes Bottling, Fernandes Group en Lincoln het communicatiecongres ondersteund.

De onderwerpen, die tijdens het congres vanuit verschillende invalshoeken zijn behandeld: professionele communicatie, populistische communicatie, interculturele communicatie en destination marketing.

Suriname branding en het optimaliseren van de professionele communicatie waren de belangrijkste uitgangspunten.

Rajender Khargi zei: “Als wij Suriname naar een hoger niveau willen tillen, dan doen wij dit samen door professioneel en breed te communiceren.” Iedereen is nodig om in de komende periode Suriname beter te profileren op nationaal en internationaal niveau.

Tijdens het communicatiedebat, met Mike Reeder, Ayida Slooten, Tirzah Keijzer, Derrick Beerensteyn en voorzitter CCPR Angela van der Kooye, is er stilgestaan bij de status van professionele communicatie in ons land.

De benadering vanuit de corporate identity en de inzet van persoonlijke communicatie. Hoe kan de media hierin bijdragen en hoe past ethiek hierbij; is interactie belangrijker dan professionele communicatie?

Als hoogtepunt is het boek: Wie is je Vader, Wie is Moeder gelanceerd. Dit boek is een weergave van de inzet van positieve communicatie over onze samenleving en haar gebruiken en gewoonten. En is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over het fundament van communicatie voor Suriname.

Jorgen Rayman, Danielle Veira, Vyas Gokoel, Danny Lo Fo Sang, Chiquita Resomardono, Steven Alfaisi, Clarence Creebsburg, Robby Rijssel, Claire Antonius hebben allen hun bijdrage geleverd voor de totstandkoming van het boek, geschreven door de auteur Angela van der Kooye.

Overige berichten