Bond AZP verscherpt actie, directie stapt naar de rechter

protest boycot actie

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks verzoeken van de directie heeft de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in Suriname besloten om het actiemodel te verscherpen.

“Wij willen niet dat het zo ver komt dat het werk volledig wordt lamgelegd,” zegt bondsvoorzitter Lloyd Pool, echter zijn de arbeiders volgens hem ontevreden en is besloten om in actie te blijven.

Het personeel is vooral ontevreden over de waardering van het zorgpersoneel bij het ziekenhuis.

De directie is intussen naar de rechter gestapt. De zaak gaat vanmorgen tegen 08:00 uur voor. De bond heeft besloten vooraf in een algemene ledenvergadering bijeen te komen.

Het beraad is verder aangescherpt van elf uur naar acht uur in de ochtend, legt de bondsvoorzitter uit. “Wij willen een oplossing. Eigenlijk wilden wij niet zo ver komen dat we in beraad moesten gaan. Dat is nooit het doel geweest, maar op den duur ga je vakbondsmiddelen moeten inzetten om kracht bij jouw eis te zetten.”

OOK INTERESSANT
Lorenzo(5) die maandag door schorpioen werd gestoken blaast laatste adem uit

Pool legt uit dat dit model van beraad een van de uiterste middelen is om het standpunt van de bond duidelijk te maken. Het is hiernaast ook niet de bedoeling dat het ziekenhuis in haar totaliteit wordt lamgelegd.

Het belang van de zorg voor patiënten is voor de vakbondsman en het personeel nog steeds van belang.

De Intensive Care Unit, Spoedeisende Hulp, Verloskamer, Kinderafdeling en het beddenhuis draaien gedeeltelijk. Dit, terwijl de overige afdelingen volledig in actie zijn.