fbpx

Boetes hangen winkeliers Brokopondo boven het hoofd, ernstige overtredingen geconstateerd

GFC NIEUWSREDACTIE- De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens controlewerkzaamheden in Brokopondo bij enkele winkels ernstige overtredingen geconstateerd.

Zo verkocht een winkelier medicijnen, terwijl hij daarvoor geen vergunning heeft. Verder was er geen prijsaanduiding op de producten.

Ook werd er aan illegale goudopkoop gedaan en illegale zuurstof bommen werden ten koop aangeboden. Er zijn verder producten op de schappen aangetroffen in een onverstaanbare taal.

Tijdens de controle is vervolgens gebleken dat de winkeliers op enkele producten zoals, drank, kip en rijst geen duidelijke prijs hadden. De winkelier werd aangezegd om deze producten van een duidelijke prijs te voorzien.

BEKIJK OOK
NDP: Nu in gesprek gaan met president zinloos en tijdverlies

Verder is een partij Smeerex van de schappen gehaald, omdat de winkelier geen vergunning heeft om pesticide te verkopen.

Daarnaast zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de winkeliers over de overige overtredingen. Er is een proces-verbaal opgemaakt en de hoogte van de boete zal worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

Het ministerie roept de samenleving op om elk vermoeden van prijsopdrijving door te geven op het verkort nummer 1940 en Whatsapp +5978530915.