fbpx

Blonde vrouwen hebben een makkelijker leven en verdienen meer geld

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Ondanks blonde mensen maar twee procent van de wereldbevolking opmaken, hebben zij in veel opzichten meer voordelen dan personen met een andere haarkleur.

Ten eerste, Duitse onderzoekers beweren dat blonde vrouwen met een lichte huidskleur, stelselmatig veel jonger worden geschat dan ze daadwerkelijk zijn. En dat door voornamelijk mannen.

Blondheid wordt geassocieerd met schoonheid

Blondheid wordt ook geregeld in verband gebracht met schoonheid.

Diverse onderzoekingen hebben aangetoond dat blonde dames de afgelopen 40 jaar enorm zijn oververtegenwoordigd in modebladen als Vogue. Hierdoor zou men schoonheid kunnen associëren met het blond zijn.

Westerse mannen zien deze groep ook als betere levenspartners en ouders/verzorgers. Ook worden ze geacht gezonder en aantrekkelijker te zijn. Dat stelt de Duitse wetenschapper D. Matz in een studie.

Blondjes hebben een hoger IQ

De gedachte als zouden blonde vrouwen ‘dommer’ zijn is ook een misvatting; ze hebben namelijk een hoger IQ en een lagere kans op psychische aandoeningen, onderzoek.

BEKIJK OOK
Vrouwen vertellen: 'mannen met baarden zijn vies en onaantrekkelijk'

Manspersonen zijn ook meer geneigd om in nood verkerende blonde vrouwen hulp te bieden, en als lifter langs de weg op te pikken.

Blondines krijgen ook meer betaald

Blonde bediendes in de horeca krijgen verder ook meer betaald en ontvangen 25% meer fooi, blijkt uit Amerikaans research. Hun salarissen liggen in alle branches ook rond de 6% hoger.

Er zit daarentegen wel een discrepantie in de arbeidslonen in het bedrijfsleven. Onervaren blonde dames krijgen minder betaald dan zou moeten.

Dit komt mogelijk omdat ze in eerste instantie als minder competent worden beschouwt.

Na het opdoen van werkervaring krijgt deze groep echter alsnog meer betaald dan anderskleurigen, mogelijk omdat deze als aantrekkelijker wordt gezien.