fbpx

Bijna 40% software-ingenieurs werkt alleen op afstand

GFC NIEUWSREDACTIE- Veel software-ingenieurs zullen alleen een baan aannemen als werken op afstand een optie is en zullen waarschijnlijk stoppen als hun werkgever een terugkeer naar kantoor verplicht stelt, volgens de jaarlijkse software-engineeringstudie van Hired.

De bevinding suggereert dat werkgevers die een fulltime of hybride terugkeer naar kantoor nodig hebben, de wervingsinspanningen zullen schaden.

Werkgevers die openstaan voor externe werknemers “zijn in staat om talent van betere kwaliteit te krijgen dat beter bij de organisatie past”, zegt Josh Brenner, CEO van Hired, een platform voor het matchen van banen voor technologie. Dat gebeurt ondanks de aandacht voor bedrijven die mensen terug naar kantoor beginnen te verplaatsen, zei hij.

Brenner zei dat ze bewijs zien van werkgevers die hun inspanningen verbreden om mensen aan te nemen van ondervertegenwoordigde groepen in technologische beroepen, zoals zwarte en Spaanse werknemers.

Markten zoals Tampa, Fla.; Atlanta; en Columbus, Ohio, zagen werkgevers de hoogste verzoeken doen om ondervertegenwoordigd technisch talent te interviewen. AI-experts zien diversiteit in werving als belangrijk om AI-vooroordelen aan te pakken.

Technologiebedrijven hebben kritiek gekregen omdat ze er niet in slaagden meer vrouwen en zwarte kandidaten aan te nemen voor technische functies. Sommige bedrijven, zoals Salesforce, hebben betoogd dat werken op afstand kan helpen het gebrek aan diversiteit in de branche aan te pakken.

Door op afstand te huren, zijn bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van een divers team “in staat om een breder net uit te werpen”, zei Brenner.

OOK INTERESSANT
Je mobiele telefoon luistert je gesprekken af, maar nu kan je het snuffelen stoppen