fbpx

Bij de eerste klap je man of vriend verlaten is de beste optie, zegt deskundige

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Volgens een schatting die gepubliceerd is door de WHO is ongeveer 1 op de 3 van de vrouwen wereldwijd het slachtoffer geworden van fysiek en/of verbaal geweld door intieme partners of geweld door niet-partners.

In veel ontwikkelingslanden waar vrouwen financieel afhankelijker zijn van mannen is dit percentage vermoedelijk significant hoger.

Verschillende vrouwenorganisaties geven steeds vaker het advies aan slachtoffers om direct in het begin van een liefdesrelatie fel te ageren tegen dit soort misbruik. Er moet duidelijk gesteld worden dat er een onaanvaardbare grens is gepasseerd.

Een ervaren maatschappelijk werkster van het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) die dagelijks geconfronteerd wordt met dergelijke gevallen legt uit aan GFC Lifestyle Den Haag dat zij al na de eerste klap of trap van een partner adviseert om de relatie te beëindigen.

OOK INTERESSANT
Mijn vriend krijgt van mij toestemming om vreemd te gaan, zonder zou hij het toch doen

Zij doet dat, zo zegt ze, omdat zij in de praktijk meemaakt dat het merendeel mannen herhaalgedrag vertoont ondanks er duidelijke beloften zijn gedaan om dat in het vervolg nooit meer te doen en excuses zijn gemaakt.

Het mishandelen gebeurt dikwijls ook na afronding van speciale gedragsaanpassingstherapieën.

“Bij de eerste klap of trap van je man of vriend is een einde maken aan de verbintenis naar mijn mening helaas de beste optie”, aldus de deskundige.