fbpx

Bewoners Paramaribo- Noord zien veel ‘vallende sterren’

GFC NIEUWSREDACTIE- Verschillende personen die wonen in het noordelijk deel van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo hebben de afgelopen dagen meermaals ‘vallende sterren’ waargenomen.

“Ik zit in de avonduren vaker buiten, dat doe ik al jaren. Het gebeurde echter sporadisch dat ik een ‘vallende ster’ zag. Maar deze en vorige week heb ik wel tientallen in een paar dagen gezien”, zegt een bewoner van Tourtonne 6 aan GFC Nieuws.

Een andere wijkbewoner uit dezelfde straat is het ook opgevallen. De bejaarde vrouw die vaak op haar balkon zit voor het slapen gaan legt uit dat ze  nooit eerder zoveel tegelijk heeft bemerkt.

BEKIJK OOK
31-jarige autobestuurder zonder rijbewijs rijdt bromfietser ziekenhuis in

“Het is alsof een sterretje met hoge snelheid naar beneden valt. Het lichtverschijnsel duurt maar een paar seconden maar is toch wel indrukwekkend.

METEOOR

De officiële benaming voor een klein ruimtesteentje dat met hoge snelheid de dampkring van de aarde binnendringt is een meteoor.

Door de enorme wrijvingswarmte verdampt de meteoor en beginnen de luchtmoleculen in de dampkring te gloeien, wat zorgt voor het lichteffect.

Foto ter illustratie.