fbpx

Bewoners Esther Stichting zijn leefsitiutie meer dan zat

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van de Surinaams ouderenopvanghuis, Esther Stichting, verenigd in het Bewoners Collectief hebben de poorten maandag dichtgehouden voor coördinator Sila Deel die belast is met de leiding.

Voorzitter Robert Knot zegt dat de leefomstandigheden van de bewoners enorm slecht is. De coordinator is volgens hem niet in staat en capabel om de problemen op te lossen.

Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is hiervan geruime tijd op de hoogte gesteld, maar er is geen actie ondernomen. Knot hoopt dat de regering heel gauw inspringt om de situatie te verbeteren.

Er heerst al langere tijd onvrede bij het opvanghuis. De huisvesting laat te wensen over, huisjes worden aangevreten door houtluizen en de tuin wordt niet goed onderhouden. Het gras groeit te hoog en trekt slangen aan.

BEKIJK OOK
DNV CSIRT waarschuwt: Scammersbende in Suriname actief op social media

Vorig jaar is begonnen om de septic tanks op te knappen, maar de werkzaamheden zijn niet afgerond, waardoor er een zeer onhygiënische situatie ontstaat. Bij hevige regens loopt het terrein onder, zoals vrijdag het geval was. Het stinkt dan overal en er is veel overlast van vliegen.

De Esther Stichting werd in 1951 opgericht ten behoeve van de leprapatiënten. Maar sinds de ziekte in Suriname onder controle is, worden huisjes bewoond door seniorenburgers en mensen met een lichamelijke beperking.