fbpx

Bewoners Commewijne dreigen met barricade, willen geen zwaar materiaal over de Wijdenboschbrug

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van het district Commewijne in Suriname eisen dat zwaar materieel niet meer over de Jules Wijdenboschbrug rijdt.

Eerder deze week was er een zware aanrijding op de brug (foto) met meerdere gewonden en een dode, nadat een houttruck auto’s ramde.

Martin Atencio is bewoner van Commewijne en voorzitter van de Algemene Belangen Organisatie Suriname (ABOS). Hij is niet te spreken over het incident, omdat bewoners al jaren vragen om aanpak van het probleem.

Er wordt zelfs gedreigd met het barricaderen van de brug, indien zwaar materieel hierover blijft rijden.

De Surinaamse regering heeft intussen besloten een team van ministers in te stellen die binnen een week met concrete voorstellen moet komen en als het kan ook met aangepaste regelgeving voor wat betreft het verkeer op de Wijdenboschbrug.

BEKIJK OOK
e-Gov werkt aan verdere digitalisering overheid

Het team wordt geleid door het ministerie van Justitie en Politie en bestaat verder uit de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Openbare Werken (OW).

Er zal aangepaste regelgeving moeten komen voor het soort verkeer en het verkeersgedrag. Verder ook alles dat ertoe moet bijdragen dat het probleem met betrekking tot goederenverkeer voor eens en voor altijd structureel is opgelost.