fbpx

Bewakingspersoneel vliegveld Zorg en Hoop volgt 6-daagse Basic Security Course

GFC NIEUWSREDACTIE- De Luchtvaartdienst is vanaf 22 november gestart met een 6-daagse Basic Security Course voor het bewakingspersoneel van Vliegveld Zorg en Hoop in Suriname.

De training, die gehouden werd in de Suriname Aviation Training Center, werd verzorgd door de Safety & Security Academy Suriname (SSAS) die onder leiding staat van Sharon Schalkwijk.

De SSAS is bereid gevonden in het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, de kosten aan deze training om te zetten in een community development programma.

Hierdoor geeft zij invulling aan het public/private partnership beleid en draagt zij ook een steentje bij aan meer veiligheid in de samenleving in het algemeen, en de
luchtvaart in het bijzonder.

BEKIJK OOK
Auto slaat over de kop, bestuurster verlaat de plaats en laat vriendin gewond achter

SSAS is erkend door het Ministerie van Justitie en Politie en verzorgd veiligheids en beveiligingstrainingen. Daarnaast heeft dit instituut toestemming van het KPS om de BAVP-opleidingen te verzorgen.

Gezien de visie van de overheid, met name het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), om de veiligheid van vliegveld Zorg en Hoop te garanderen, past deze training goed in dit kader. Het beveiligingspersoneel, dat gesplitst is in twee groepen, heeft gedurende de training basistechnieken aangeleerd die toegepast kunnen worden bij de werkzaamheden van het vliegveld.

Bij succesvol afronden van deze training middels een toets zullen de participanten een certificaat in handen krijgen.