Beveiligingsambtenaar beroofd van dienstwapen en geld

GFC NIEUWSREDACTIE- De 53-jarige die beveiligingsambtenaar Roberto L. in Suriname deed op 8 augustus aangifte van diefstal van zijn schoudertas op het politiebureau te Albina.

Op het bureau is zijn tas met daarin SRD 6.500, euro 70, zijn dienstvuistvuurwapen met twintig scherpe patronen en een patronenhouder met twintig scherpe patronen ontvreemd.

Op die bewuste dag was de benadeelde betrokken bij een aanrijding aan de Emmastraat te Albina.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Genen gelinkt aan homoseksualiteit ook ontdekt bij heteroseksuelen

Hij stapte vervolgens uit zijn voertuig en begaf zich naar de bestuurder van het ander voertuig. Op dat moment kwamen verschillende mannen zich met de aanrijding bemoeien.

Terwijl Roberto in gesprek was met de andere partij, merkte hij op een bepaald moment op dat een bij hem onbekende man tegen het portier van zijn auto hing en direct daarna wegging.

Na beëindiging van het gesprek met de andere bestuurder, liep de aangever terug naar zijn voertuig en viel het hem op dat zijn schoudertas met inhoud uit zijn auto was verdwenen.

De politie van Albina kreeg op 9 augustus van een onbekende man een telefonische melding dat de tas met inhoud van Roberto zou worden achtergelaten bij het lijkenhuis van Albina aan de Nieuwe weg.

Naar aanleiding hiervan, kwam na een ingesteld onderzoek door de politie een bootsman in beeld.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen roken minder dan mannen maar hebben meer moeite om te stoppen

Deze werd door de wetsdienaren van Albina opgespoord en aangehouden. Na te zijn voorgeleid is de bootsman na verhoor heengezonden.

Hierna werd de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van regio Oost, die belast is met het verder onderzoek.

De rechercheurs werkten de bekomen informatie uit en constateerden dat Sael de tas inhoudende de eerder aangeven goederen uit het voertuig van de benadeelde Roberto had weggenomen. Deze verdachte werd vervolgens opgespoord en op een locatie te Albina aangehouden.

Sael is in verzekering gesteld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten