fbpx

Bestuur Huize Ashiana vraagt aandacht voor hongerloon personeel

GFC NIEUWSREDACTIE- Het zorgpersoneel van bejaardentehuizen worden minder gewaardeerd. Iemand die als ziekenverzorger is opgeleid bij Covab, verdient in een ziekenhuis SRD 7.000 meer dan iemand met dezelfde opleiding in Ashiana.

Aan het woord is de voorzitter van het bestuur bij het bejaardentehuis Huize Ashiana, Erny Landveld.

Het bestuur heeft president Chandrikapersad Santokhi een breder beeld gegeven van de problemen waarmee de instelling kampt.

Aangegeven is dat de problemen een scala van gebieden beslaan. Het bestuur heeft om hulp gevraagd om deze goed uit te werken. “Wij vragen liever dat er een team komt dat samen met ons zal kijken naar het probleem, omdat er in de maatschappij verschillende denkwijzen bestaan over de bejaardenzorg en de bejaardeninstelling”, zegt Landveld.

Hij benadrukt dat de zorg niet goed gewaardeerd wordt, en zelfs onderschat. Volgens Landveld wordt het zorgpersoneel van bejaardentehuizen minder gewaardeerd. “Iemand die als ziekenverzorger is opgeleid bij Covab, verdient in een ziekenhuis SRD 7.000 meer dan iemand met dezelfde opleiding in Ashiana”, aldus de functionaris.

OOK INTERESSANT
Expo archiefstukken toont verbinding emancipatiestrijd Suriname-Nederland

Volgens de bestuursvoorzitter is de huidige subsidie van de overheid niet voldoende. “Er zijn veel minder donaties. Het is dus hard zoeken naar oplossingen om de mensen eten te geven”, benadrukt Landveld.

Verder is er ook een tekort aan zorgmiddelen zoals handschoenen en wegwerpluiers, die niet in de subsidie worden opgenomen.

Santokhi heeft voorgesteld dat er een team komt dat gaat samen werken met het bestuur en de directie om voorstellen te doen die moeten leiden tot verbetering van de situatie. Dit team zal zich niet over Huize Ashiana alleen ontfermen, maar over zorginstellingen in het algemeen.