fbpx

BEP roept samenleving op terug te keren op pad van vreedzaamheid en dialoog

INGEZONDEN– Het recht op vrije meningsuiting en demonstratie zijn essentiële pijlers van een democratische rechtstaat.

Het is een manier om te laten zien wat men vindt van bepaalde ontwikkelingen in de maatschappij en draagt bij aan maatschappelijke verandering.

De partij Broederschap en Eenheid in Politiek vindt het daarom belangrijk dat burgers binnen de perken van recht en wet hun mening uiten middels vreedzame demonstraties en respecteert dit fundamenteel recht te allen tijde.

De partij heeft kennisgenomen van de uit de hand gelopen demonstraties van 17 februari, waarbij het huis van democratie bestormd en vernield is geworden door actievoerenden. Ook zijn bezittingen van derden vernietigd en handelszaken geplunderd.

De partij heeft begrip voor de situatie waarin de bevolking zich momenteel bevindt en heeft binnen de mogelijkheden en de beperkingen die zij hebben in De Nationale Assemblee opgeroepen voor beleidsombuiging, doch wenst met klem aan te geven dat de situatie nooit dit gedrag kan rechtvaardigen.

OOK INTERESSANT
Financiële inclusie in Suriname moet ruimer

De partij doet een dringende oproep aan alle actievoerenden om alle handelingen die niet in het kader van vreedzame demonstratie passen achterwege te laten en terug te keren op het pad van vreedzaamheid en dialoog.

De partij doet een beroep op de regering om in recht en waarheid te luisteren naar de stem van het volk, zodat de rust kan terugkeren binnen onze samenleving. “God zij met ons Suriname.”