BEP: Paasfeest is feest van hoop

pasen paasfeest crhistus jezus gebed kerk biddden

INGEZONDEN– Hoewel ons mooie land Suriname met onze boeiende Surinaamse natie zich in diverse stadia van crises bevinden, neemt dat niet weg dat het traditionele Paasfeest, ter herdenking van Christus’ spectaculaire opstanding uit en overwinning van de dood, een feest van hoop is.

In de wijde wereld is hoop een belangrijk ingrediënt van het leven, en wij Surinamers hebben geen reden om achter te blijven. Er wordt niet voor niets gezegd dat hoop doet leven.

Met hoop kan je vooruit kijken en beredeneren en berekenen hoe je het leven het beste kan invullen. Zowel vóor jezelf als je naasten.

Dus de Surinamers laten luidkeels horen dat ze geen ontoereikende inkomens meer willen voor hun levensarbeid, of andere benodigde diensten tegenover de gierende inflatie.

Surinamers hopen dat het vele geleende geld van IMF, IDB, Islamic Bank, en de Wereldbank geïnvesteerd wordt, in plaats van alleen geconsumeerd, naast die uit bilaterale fondsen van bevriende naties.

OOK INTERESSANT
Afreximbank kondigt samenwerking aan met Suriname voor handelsbevordering

Gehoopt wordt dat nieuwe werkgelegenheid, de productie en productiviteit en export ten goede komen voor alle burgers in het ILO-concept van “decent work for decent pay”.

Ook is er hoop dat de regering de algemene en bijzondere wetten van ons land kan handhaven, want het veiligheidsgevoel is danig geërodeerd.

Ook is er hoop dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting eindelijk een schoon bestand van sociaalzwakkeren kan creëren, zodat het door IMF voorgeschreven sociale vangnet in “place” komt en wat het ons zal kosten.

Onterechte gelden en rijkdommen verkregen uit bijvoorbeeld corruptie of criminaliteit moeten onteigend worden, wordt er gehoopt. Dat maatregelen worden genomen tegen lieden die de werkvloer onveilig maken, zonder aanzien des persoon. Dus ook de hooggeplaatsten.

Investeringen in de noodzakelijke infrastructuur voor het nieuwe onderwijs, in de algemene gezondheidszorg, en zeker ook in orde handhaving door de politie in samenwerking met militairen in het hele land.

OOK INTERESSANT
Organic Movement: Institutionele corruptie bij bouw vergaderzaal DNA

Er moet geen ijdele hoop zijn om de grondenrechten eindelijk af te ronden, en ook de zo noodzakelijk gebleken decentralisatie van bestuur en bestuursmiddelen over alle districten.

Surinamers hebben net als alle andere volken op deze ontzagwekkende planeet aarde recht op hoop. Voor onszelf en onze kindskinderen.

De partij Broederschap en Eenheid in de Politiek BEP hoopt dat de regering Santokhi zijn regeringstaak hoopvol en transparant wil aanpakken, want dan krijgen de burgers moed en de o zo genadige hoop op een goed leven, ondanks allerlei stadia van crises.

BEP wenst u allen een zalig Paasfeest.

BEP Mediateam