fbpx

BEP: Aanslag op gerechtsgebouw is aanslag op de rechtsstaat

GFC NIEUWSREDACTIE- De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) veroordeelt de afgelopen vrijdag gepleegde aanslag op het Gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat in Paramaribo als een daad van barbaarsheid en aanslag op de rechtsstaat van de Republiek Suriname.

Een rechtsstaat is een hoog verworven goed waar geleefd en gewerkt wordt volgens wettelijke regels met een ordenend karakter, waar niemand boven de wet staat en waar iedereen gelijk is voor de wet en waar de hoofdtaak van de staat is deze (mensen)rechten te bevorderen en beschermen en handhaven en waarborgen, voert de BEP aan.

“De rechterlijke macht is dus een belangrijke pijler van de democratische rechtsstaat waarin wij hier in ons land Suriname leven.”

De gepleegde aanslag, om welke reden dan ook, is volgens de partij niet alleen buiten de Surinaamse orde, maar staat direct ook gelijk aan een aanslag op onze Surinaamse rechtstaat.

BEKIJK OOK
Raghoebarsing: Weinig middelen blijven over voor ontwikkeling land door schuldenlast

“Een ongekende snode en terroristische daad midden in deze toch wel zeer moeizaam en zware sociaal, financieel, economisch en psychologisch punt in onze eigen Surinaamse geschiedenis en ontwikkeling.”

De BEP meent dat de regering deze zaak tot de bodem uit moet zoeken. “Ook al zou het betreffen een zogenaamd ‘scenario’. We zijn nog een jonge natie. Maar we hebben desalniettemin veel te verliezen van al wat we toch hebben kunnen bereiken met ons eigen zweet en bloed en tranen en dat van onze ouders en voorouders. God zij met ons Suriname,” aldus de BEP.