Ben je verliefd op iemand? Hier zijn vijf kenmerken om erachter te komen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Volgens experts zijn er herkenbare gedragingen die de meeste verliefde personen tonen.

De relatie-experts hebben een lijstje met gedragspatronen samengesteld die erop wijzen dat je mogelijk erg dol bent op iemand.

5. Je blijft staren in de ogen van de persoon
Psycholoog Marc Hekster zegt dat vooral in de beginfase, verliefde mensen elkaar diep in de ogen kijken en samen een toekomst proberen in te beelden met elkaar.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Waarom spuit er water uit je oog als je je neus heel hard snuit?

4. De tijd gaat erg snel om als jullie samen zijn
Als je merkt dat de uren voorbij vliegen wanneer jullie in elkaars aanwezigheid zijn, is de kans groot dat je het erg naar je zin hebt, en je nieuwe partner wel heel leuk begint te vinden.

3. Je voelt je gelukkiger en bent optimistischer dan normaal
Wanneer je verliefd bent voelen dingen in je leven anders aan, stelt een relatiecoach. Het feit dat je naar een leuke avond met je nieuwe vlam kan uitkijken zorgt ook voor minder stress, wat weer bijdraagt aan meer geluk en optimisme.

2. Je denkt vaak aan hem of haar
Het zinnetje ‘op iemand vallen’ betekend letterlijk jezelf emotioneel opengooien voor een ander. Oxytocine, het hormoon dat voornamelijk wordt afgescheiden tijdens geslachtsgemeenschap, zorgt ervoor dat je je op emotioneel vlak meer gebonden voelt met je partner.

1. Ze kunnen weinig verkeerd doen en slechte gewoonten worden ineens ‘schattig’
Hekster vertelt tot slot dat je realiteitszin verandert als je verliefd wordt. Dingen die je normaal lastig of onaantrekkelijk zou vinden, worden ineens gezien als ‘lief’ of ‘schattig’ indien je van iemand begint te houden.