Belfort adviseert president terugdraaiing benoeming Ramlall

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse ex-minister van Justitie & Politie, tevens ABOP-parlementariër Edward Belfort, vindt dat de benoeming van Shivanand Ramlall teruggedraaid dienen te worden.

Belfort is het oneens mee dat Ramlall als burger binnen het politiekorps wordt binnengehaald, en meteen zo een hoge functie bekleedt.

Hij vraagt zich af of er een grondige screening is geweest en met wie Ramlall allemaal banden onderhoudt.

De ex-minister adviseert de president om de benoeming terug te draaien.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bizar: 83-jarige man bezwangert eigen 14-jarige kleindochter

Ramlall, die begin september benoemd is tot directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in Suriname, is ook bevorderd tot commissaris van politie.

Hij is op de regeringsvergadering van 25 augustus bij missive benoemd in deze functie. De regering heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan de benoeming tot commissaris van politie.

Ramlall die eerder aan Justitie en Politie was verbonden, is opnieuw aangesteld als ambtenaar van politie en benoemd in de hoge functie. Zijn aanstelling werkt terug tot 1 februari 2021.

Er is enorm veel heisa ontstaan na zijn benoeming tot commissaris van politie. Ook de Surinaamse Politiebond eist dat de benoeming wordt teruggedraaid.

Vicepresident Ronnie Brunswijk bleek ook niet op de hoogte te zijn geweest van de benoeming en zegt ook daartegen te zijn.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER