Belangrijke bijeenkomst in verband met opstart schooljaar 2023-2024 op schoolcampus Hannover

scholencampus onderwijs complex para en marowijne

GFC NIEUWSREDACTIE – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname zal op 11 september een bijzondere bijeenkomst hebben met alle functionele groepen en overige belanghebbenden van het district Para.

Tijdens deze bijeenkomst wil het ministerie informatie verschaffen over alle activiteiten die verband houden met de start van het onderwijsproces op de schoolcampus te Hannover/Para voor het nieuwe schooljaar 2023-2024.

Het ministerie heeft zich toegewijd aan de bouw van twee schoolcampussen voor Secundair Onderwijs te Moengotapoe en Para. De financiering van deze projecten is mogelijk gemaakt door een lening van de Islamic Development Bank.

Deze schoolcampussen zijn specifiek ontworpen om studenten uit het verre binnenland van Suriname te accommoderen in moderne studentenflats, waardoor zij de kans krijgen om hun studie op secundair niveau voort te zetten.

De schoolcampus te Para bestaat uit maar liefst 20 gebouwen en faciliteiten, waaronder 2 schoolgebouwen, 10 studentenflats, een praktijkcentrum, een ICT-gebouw, 2 beheerderswoningen, een cafetaria, een campus mall en sportfaciliteiten.

OOK INTERESSANT
Afreximbank kondigt samenwerking aan met Suriname voor handelsbevordering

De schoolcampus te Moengotapoe omvat 8 gebouwen, waaronder een schoolgebouw, 6 studentenflats, een praktijkcentrum en een sportfaciliteit. In totaal bieden beide schoolcampussen accommodatie aan ongeveer 1100 studenten.

De bouwkundige oplevering van deze schoolcampussen staat gepland voor september 2023, en we streven ernaar om vanaf oktober 2023 de schoolgebouwen al in gebruik te nemen. Vervolgens zal de inrichting van de overige faciliteiten plaatsvinden, laat het ministerie weten.