fbpx

Babymeisje dat te vondeling werd gelegd krijgt naam

GFC NIEUWSREDACTIE-  Het meisje dat werd gevonden in Wernhoutsburg (NL)  heeft een naam gekregen: Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Hiermee willen de vinder, gemeente Zundert, politie en OM haar graag de aandacht en het respect geven dat zij verdient.

Na de vondst op 12 mei  was de roep om het meisje een naam te geven erg groot. Hier is echter nog even mee gewacht. Nu is het moment gekomen om het meisje niet langer anoniem door het leven te laten gaan, schrijft de Nederlandse politie.

Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek, wel kan er bekend gemaakt worden dat het onderzoeksteam er van uit gaat dat het meisje vermoedelijk tussen 9 en 12 mei is neergelegd aan de oever van het meertje in Wernhoutsburg.

BEKIJK OOK
Tientallen personen vermist na kapseizen boot voor Griekse kust

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeders van omgebrachte tieners zijn helemaal gebroken en willen gerechtigheid

Ondanks zeer intensieve inspanningen is het lot van de baby nog altijd niet opgehelderd.

Uit soortgelijke zaken weten wij dat de moeder mogelijk haar zwangerschap voor zichzelf heeft ontkent of mogelijk geprobeerd heeft te verbergen.

De vooralsnog onbekende moeder van het meisje heeft zich mogelijk in een wanhopige situatie bevonden. We denken dat zij misschien hulp nodig heeft, aldus de politie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER