Autospuiter demonteert voertuig klant en verdwijnt spoorloos

GFC NIEUWSREDACTIE- De 50-jarige S.M., die autospuiter is, is door de politie in Suriname aangehouden op verdenking van oplichting en verduistering.

De benadeelde S.G. (50) deed eerder dit jaar en wel in de maand mei aangifte tegen de verdachte S.M.

Naar zeggen van de aangeefster had zij haar voertuig voor spuitwerkzaamheden aangeboden aan de verdachte, waarbij de spuiter haar had voorgehouden dat de kosten gedekt zouden worden door een verzekeringsmaatschappij. Hierna zette hij de klant thuis af en vertrok met het voertuig.

OOK INTERESSANT
Auto die voor interieurschoonmaak was aangeboden gestolen, jeugdige verdachte aangehouden

Na enkele dagen probeerde de vrouw telefonisch contact te maken met de spuiter, maar zijn telefoontoestel stond uit.

Zij stuurde haar vriend B.B. naar het adres om uit te kijken naar S.M., maar hij trof niemand op het adres aan.

De volgende dag deed de aangeefster met een neef het adres van de spuiter aan. Daar aangekomen ontmoette de neef een vriend van hem, die hem vervolgens aangaf dat hij het voertuig van zijn nicht op een adres aan de Bloemenveldweg had gezien.

OOK INTERESSANT
Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

De neef deed hierna samen met zijn nicht het opgegeven adres aan. Ze zagen bij aankomst dat de voor- en achter stootbalk en de koplampen van het voertuig waren gedemonteerd. Van de verdachte ontbrak elk spoor.

Na de aangifte werd na goed speurwerk en op aanwijzingen van de aangeefster de verdachte S.M. op 3 augustus in de boeien geslagen.

Hij is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.