fbpx

Apache meldt succesvolle boringen Sapakara Zuid 2

GFC NIEUWSREDACTIE- APA Corporation (Apache) in Suriname meldt dat ook de tweede appraisal boring bij Sapakara Zuid 2, die vanaf november vorige jaar werd uitgevoerd, succesvol is geweest.

Uit verkregen de informatie blijkt dat met Sapakara Zuid 2 tenminste 200 miljoen vaten olie kunnen worden toegevoegd aan de reeds aangetoonde reserves in het gebied.

Volgens John Christmann IV, CEO van APA, is dit een substantiele toevoeging aan de reserves, die zeer belangrijk is voor verdere besluiten over potentiele ontwikkeling van de reserves in het Block.

De booractiviteiten zijn nu verplaatst naar het gebied rond Krabdagu, waar de Noble Valiant ondertussen begonnen is aan het boren van Krabdagu-2, een appraisal put.

Vandaag begint ook de onlangs ingehuurde Development Driller III van Transocean, met het boren van nog een appraisal put, de Krabdagu-3.

TotalEnergies, de partner van APA in Block 58, gaf eerder deze week aan dat een finaal besluit over verdere ontwikkeling (FID) van het Block, niet meer haalbaar is in dit jaar. Als reden hiervoor gaf zij aan dat er tot nu toe nog niet voldoende reserves zijn aangetoond, om een dergelijk besluit te rechtvaardigen.