Amerikaanse ambassade ondersteunt ontwikkeling beroepsonderwijs Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft onlangs zeven Surinaamse opvoeders en beleidsmakers gesponsord om deel te nemen aan het Community College Administrator Program (CCAP) van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in Florida.

De CCAP heeft tot doel het postsecundair beroepsonderwijs en technisch onderwijs te versterken door schoolleiders en ambtenaren van het ministerie in de VS te onderwijzen in de belangrijkste principes van community college-administratie en geavanceerde programma’s op Amerikaanse community colleges te verkennen die tegemoetkomen aan de ontwikkelingsbehoeften van lokale arbeidskrachten.

“Om te concurreren op de wereldmarkt, moet Suriname een goed opgeleide beroepsbevolking hebben met vaardigheden en kennis die werkgevers nodig hebben,” zei Jake Goshert, public affairs officer van de Amerikaanse ambassade, wiens kantoor de deelname van Suriname aan de CCAP-uitwisseling coördineerde.

“In de VS krijgen surinaamse opvoeders de kans om best practices te delen, hun professionele netwerken uit te breiden en manieren te verkennen waarop ze naar huis kunnen terugkeren en de inspanningen van hun instellingen kunnen versterken om de volgende generatie Surinaamse werknemers op te leiden.”

De CCAP wordt uitgevoerd in samenwerking met experts van de Florida State University in Tallahassee, Florida, en Santa Fe College in Gainesville, Florida.

De deelname van Suriname aan de CCAP is slechts een van de vele manieren waarop de VS werken aan het versterken van de Surinaamse onderwijssector.

Die inspanningen omvatten deelname aan andere programma’s – zoals de Humphrey- en SUSI-programma’s voor leraren, of recente deelname aan virtuele uitwisselingen gericht op technologie in de klas – tot verrijkingsactiviteiten zoals de filmfestivals van de ambassade voor studenten of ondersteuning voor STEM-onderwijsinitiatieven.