fbpx

Ambassadeur Ori wil samenwerking met EZ intensiveren

GFC NIEUWSREDACTIE- De ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Henry Ori, heeft een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Het doel van het bezoek is om de samenwerking met het ministerie te intensiveren. Minister Rishma Kuldipsingh heeft de ambassadeur ontvangen. Een deel van de directie van het ministerie was ook aanwezig bij het onderhoud.

Tijdens het bezoek is er onder andere gesproken over het versterken van de samenwerking tussen het ministerie en de ambassade. Suriname is lid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en ambassadeur Ori is voornemens om de participatie van Suriname te verhogen.

Hij vindt het daarom noodzakelijk dat op het ministerie contactpersonen worden aangewezen om de WTO-agenda bij te houden. Dit om effectief te kunnen communiceren over handelsbetrekkingen tussen Suriname en andere landen. De WTO biedt ook diverse online- en offlinetrainingen waaraan de ambtenaren kunnen deelnemen.

OOK INTERESSANT
Operatie ‘Gran Mati’ officieel afgesloten met overhandiging brillen

Kuldipsingh kan zich terugvinden in het voorstel van de ambassadeur. De bewindsvrouw heeft een contactpersoon aangewezen om de relatie met de ambassade te onderhouden.

Zij heeft ook aangegeven dat in het verleden het personeel van het ministerie reeds heeft geparticipeerd aan de trainingen die WTO biedt en zal wederom het personeel in de gelegenheid stellen om hun kennis over WTO gerelateerde zaken aan te scherpen.