Ambassadeur Franklin bekritiseert Richano Santokhi’s onwetendheid over functie

rose ann franklin

GFC NIEUWSREDACTIE – Ambassadeur Rose-Ann Franklin, voormalig Hoofd Protocol op het Kabinet van de President van Suriname, heeft scherpe kritiek geuit op Richano Santokhi, de zoon van president Chan Santokhi.

Franklin beweert in gesprek met LIM FM dat Richano niet begrijpt wat zijn functie inhoudt.

Deze kritiek volgt op een incident waarbij Richano, consulair agent in Miami, informatie probeerde op te vragen bij Anastacia Pokie, de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Suriname.

Richano zou hebben beweerd dat er een speciaal presidentieel protocol in de Grondwet staat dat hem de bevoegdheid geeft om zo te handelen. Echter, volgens Franklin bestaat een dergelijk protocol helemaal niet in de Grondwet, en zij is van mening dat Richano niet goed geïnformeerd is over zijn taken.

Franklin roept op tot corrigerend optreden van zowel het ministerie van Buitenlandse Zaken als de president zelf.

Ook Eugène van der San, voormalig directeur van het Kabinet van de President in Suriname, weerlegt de beweringen dat kinderen van de president speciale bevoegdheden hebben ten opzichte van gewone burgers.

OOK INTERESSANT
Bodybuilders Wilson, Soepe en Haakmat naar Fujairah voor Pro World Show

Van der San zegt dat er in de Grondwet geen speciale protocollen bestaan voor de familie van de president, zoals Richano eerder suggereerde. Daarom heeft hij geen recht om ambtenaren om informatie te vragen op basis van zijn status.

Van der San bekritiseert Richano voor het verspreiden van onwaarheden, wat zowel zijn vader als het land schaadt. Hij suggereert dat de president zijn zoon moet aanspreken op zijn gedrag.