Als Suriname de Nederlandse standaard in de politiek zou gebruiken zou een ieder moeten bedanken

INGEZONDEN- Als wij in Suriname dezelfde normen en waarden als in Nederland binnen het politieke veld zouden toepassen, zou er geen enkele politicus meer overblijven.

Ze zouden allemaal moeten bedanken want de normen worden hier dagelijks met z’n allen vertrapt.

De leugens, valse beloften en verdraaiingen van feiten zijn aan de orde van de dag. Geen enkele politieke man of vrouw, van welke partij dan ook in Suriname uitgezonderd.

Het is ondenkbaar dat er in Suriname een motie van wantrouwen of afkeuring zou worden ingediend, laat staan worden aangenomen, indien een politicus zich schuldig zou maken aan een “leugentje” zoals recent zou zijn gebeurd met de Nederlandse premier Mark Rutte.

Hij wordt ervan beschuldigd gejokt te hebben over een voorstel dat hij tijdens verkenningsgesprekken zou hebben gedaan over een Tweede Kamer -lid van het CDA. Om slechts 1 zin die is uitgelekt wordt de goede man al volledig door de mangel gehaald en stond/staat zijn verdere politieke carrière op het spel.

Het is nog de grote vraag of het een leugentje van Rutte was, misschien is het wel degelijk zo dat hij het zich niet meer kan herinneren wat hij allemaal heeft gezegd. Het is ook niet hard bewezen dat hij heeft gelogen.

In ieder geval ben ik ervan overtuigd dat indien wij deze normstandaarden van Nederland in Suriname zouden toepassen, wij er direct toe zouden moeten overgaan haast alle huidige regeringsleden naar huis te sturen. En dat zou trouwens ook moeten gebeuren met alle voorgaande kabinetsleden.

Bijna alle politici in Suriname zijn namelijk vaker aan het jokken dan dat zij de waarheid spreken. Daarbij vergeleken is Mark Rutte bijna een heilige.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Premier Mark Rutte overleeft motie van wantrouwen en gaat door

Overige berichten