fbpx

Als je collega niet fris ruikt kan je dat liever direct en eerlijk vertellen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een vrouw vroeg recentelijk via e-mail aan de GFC Lifestyleredactie op welke wijze zij zonder het ontstaan van wrijvingen op de werkvloer aan haar collega kan vertellen dat hij helemaal niet fris ruikt.

Zij is bang om hem feedback te geven uit angst zijn gevoelens te kwetsen.

De man uit Den Haag geeft, zoals ze schrijft, al een poos een lichaamsgeur af waarvan ze erg onpasselijk wordt. Hij schijnt ook nog niet in de gaten te hebben dat er over hem wordt geroddeld.

Een maatschappelijk werkster uit de Hofstad legt aan GFC uit dat er in dit soort gevallen niet per se gedraald hoeft te worden. Het beste is volgens haar om direct met de deur in huis te vallen tijdens een privégesprek.

OOK INTERESSANT
Een duurdere en grotere auto maakt een mens niet gelukkiger, integendeel

“Wees eerlijk, open en vertel hem op een directe manier dat hij een vervelende geur veroorzaakt. Het heeft helemaal geen zin erom heen te draaien“, is het advies van de deskundige.

Zij is van mening dat er wel een verzachtend oordeel kan worden gegeven tijdens het gesprek door bijvoorbeeld te suggereren dat de stank mogelijk wordt veroorzaakt door zijn kleding die niet goed is gewassen.

Foto ter illustratie.