Alarmnummer 110 van Korps Brandweer ook niet beschikbaar

GFC NIEUWSREDACTIE- De alarmnummers 110 van het Korps Brandweer Suriname (KBS) en 115 van het Korps Politie Suriname (KPS) waarop de gemeenschap kan bellen voor brand en noodgevallen, is sinds 9 juni in de avond niet bereikbaar.

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) geeft bij monde van voorlichter Olton Pinas aan dat de lijnen op dit moment niet in orde zijn. Men kan voorlopig voor calamiteiten bellen op het nummer 08663066.

Pinas zegt dat het in deze gaat om een noodoplossing. Hoe lang het zal duren is nog niet bekend. Hij vraagt de gemeenschap om gebruik te maken van het mobiele nummer. Op dit nummer kan men zowel de brandweer als de politie bereiken om hun problemen door te geven.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man die door Interpol werd gezocht springt met 6- jarige dochter van 17 hoog

Wel attendeert hij erop dat voor het bellen op het mobiele nummer de kosten in rekening worden gebracht. Als men dus geen beltegoed heeft, zal men ook geen telefoontje kunnen plegen. Hij hoopt dat dit gauw tot het verleden zal behoren.

De brandweervoorlichter doet bij deze ook een beroep op de gemeenschap om bij aanrijdingen liever geen hulp te bieden, maar zo snel als mogelijk contact op te nemen met het korps.

“Ik zeg het heel voorzichtig. Het kan soms van kwaad tot erger worden en dat willen we zeker niet hebben”, aldus brandweervoorlichter Pinas.

Zodra de lijnen weer in orde zijn, zal dat spoedig bekend worden gemaakt.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten