Agrarische training voor internationale certificering

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanaf 27 augustus organiseert CareerIT AGRI in Suriname een onlinetraining voor landbouwers, tuinders, doe-het-zelfers en alle belangstellenden die veilig en gezonde voeding willen produceren.

Tuinbouwproducten voor eigen gebruik, de lokale markt zowel voor de export, dienen allemaal op verantwoorde en veilige manier geplant / geproduceerd te worden.

De internationale vereisten voor te leveren of te exporteren landbouw gewassen, worden steeds strenger, om zodoende de gezondheid van ons allen als consumenten te garanderen en de bescherming van onze aarde eindelijk serieus te waarborgen.

Global Certificatie

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Familie sterft onder mysterieuze omstandigheden: giftige algen als mogelijke oorzaak

G.A.P. staat voor Good Agricultural Practices, zoiets als verantwoorde landbouw, maar het is ook bedoeld voor aquacultuur. Dit is een internationaal geaccepteerde voedsel kwaliteitsstandaard, die reeds door meer dan 100 landen wereldwijd formeel wordt erkend, evenals door de Global Food Safety Initiative (GFSI).

Deze Internationale landbouw / tuinbouw kwaliteitscertificatie, zorgt voor:

1. Voedselveiligheid en traceerbare processen

2. Milieu en biodiversiteit

3. Gezondheid, veiligheid en welzijn van arbeiders

4. Welzijn van dieren

5. Gedegen beheer van aanplant, kwekerij, oost, bestrijdingsmiddelen, risico en controle mechanismen.

Waarom een land – en tuinbouwcertificatietraining?

Over de hele wereld en zeker ook in Suriname wordt men beter bewust van voedsel veiligheid. Wetenschappelijk en medisch onderzoeken leveren steeds meer bewijs, dat het consumeren van onverantwoord geproduceerde voedsel, vaker de oorzaak is van veel medische ellende. Ook de vernietigende gevolgen voor de natuur, ons milieu worden zichtbaarder.

Het is dus zaak dat grote voedsel producenten, grote- en kleine landbouw en aquacultuur ondernemers, beter voldoen aan deze standaarden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bejaarde in elkaar geslagen omdat hij per ongeluk ander huis probeerde binnen te gaan

Maar zelf tuiniers, hobbyisten en huisvlijt hebben er voordeel aan, zo vroeg en snel mogelijk het proces van standaardisering en certificering te starten, zodat zij hun eigen welzijn, dat van hun arbeiders of medewerkers en de afnemers en gebruikers van hun producten, veilig stellen.

In een tegenwoordig steeds meer veeleisende wereld, is het gewenst en noodzakelijk dat voedsel producenten met een gedegen lokale en/of internationale certificering, het bewijs van verantwoord ondernemen demonstreren aan hun afnemers, distribuanten en consumenten.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training voor alle belangstellen in het algemeen en voor hen in de agrarische, tuinbouw en huisvlijt sector die hun producten willen exporteren, in het bijzonder.

Het is ook bedoeld voor consultants die producenten van agrarische producten willen bijstaan bij de certificering. Of voor land- en tuinbouw studenten die deze kennis aan hun arsenaal willen toevoegen.

Voor deelname en trainingsinformatie, bezoek de website.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten