Afkalving weg Redi Doti vereist dringende aanpak

GFC NIEUWSREDACTIE- De afkalving bij de weg nabij de Carolinabrug in Redi Doti (Para-Oost) zal volgens dorpshoofd Marchano Stuger spoedig aangepakt moeten worden door de overheid omdat het water van de kreek, die onder de weg langsloopt via kokers, kan zorgen dat een gedeelte van de weg wordt weggespoeld.

“We zullen het probleem aankaarten bij het districtscommissariaat van Para”, zegt Stuger. “Mocht het probleem groter worden en een deel van weg wordt weggespoeld dan zal onder meer het personenverkeer niet meer mogelijk zijn”.

Stuger wil zich eerst oriënteren bij de plek om een beter beeld van het probleem te krijgen. Hij zal hiervoor vanuit de juiste hoek foto’s maken. “We zullen naar beneden lopen waar de kreek is, om de beelden te schieten”, zegt het dorpshoofd.

Vervolgens zal hij de foto’s delen met districtscommissaris Marlene Joden van Para. Volgens Stuger is het de taak van de districtscommissaris om het afkalvingsprobleem zelf aan te pakken of het ministerie van Openbare Werken in te schakelen.

Stuger herinnert zich dat vorig jaar rond de verkiezingen de afkalving van de weg reeds was waargenomen. De overheid heeft toen extra lateriet op dat gedeelte gestort, maar intussen is de afkalving weer zichtbaar.

Overige berichten