Activiste Asawini wordt vandaag het land uitgezet

actviste asawini

GFC NIEUWSREDACTIE- De activiste, Regita ‘Asawini’ Edenburg, wordt vandaag het land uitgezet.

Asawini, die de Nederlandse nationaliteit bezit, is afgelopen zondag in verzekering gesteld nadat zij naar verluidt uitspraken zou hebben gedaan over de cyanidekwestie in Brokopondo, Suriname. Zij werd dinsdag in vreemdelingenbewaring geplaatst.

Volgens ingewijden wordt de activiste, die in Brokopondo is geboren, nu onder politie begeleiding vervoerd naar Albina. Waarom voor deze route is gekozen en niet via de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te Zanderij is niet duidelijk.

De Nationale Assemblee heeft dinsdag vraagtekens geplaatst bij de aanhouding van activiste. Edward Belfort (ABOP/PL) deelde mee dat aan Edenburg in september 2012 vestigingsvergunning is verleend toen hij minister van Justitie en Politie was.

Op 20 februari 2023 heeft minister Kenneth Amoksi een schrijven ontvangen van het hoofd van de Vreemdelingendienst dat betrokken persoon een ernstig gevaar is voor de nationale veiligheid en inbreuk heeft gedaan op de openbare orde en rust en dat dit aanleiding is om de vestigingsvergunning in te trekken. Belfort zei dat de vergunning in maart 2023 is ingetrokken.

OOK INTERESSANT
Grote infrastructurele projecten niets minder dan verkapte verdienmodel coalitiepartijen