fbpx

Activist Curtis Hofwijks: Zelfreflectie ontbreekt bij onze leiders, vanaf begin geprobeerd actie te frustereren

GFC NIEUWSREDACTIE- “Zelfreflectie ontbreekt bij onze leiders. Er is opgeroepen tot vreedzame protesten. De president zegt in een toespraak dat er afspraken zijn gemaakt met orde diensten over de begeleiding.
Sinds half 11 was men al bezig de protesten te frustreren door onder anderen de soundtruck niet door te laten”.

“En het zodanig om te leiden dat het niet naar de bestemming kon. Ook konden wij elkaar niet bellen. Later op de dag was alle communicatie via WhatsApp en Facebook onmogelijk door een zogenaamde onderhoud bij Telesur,” zegt activist Curtis Hofwijks naar aanleiding van de escalatie van de protestdemonstratie vrijdag in Paramaribo, Suriname.

De escalatie is volgens hem in een stroomversnelling geraakt, nadat de menigte op het Onafhankelijkheidsplein middels traangas uit elkaar is gedreven.

“Dat er offers gebracht moeten worden, is helemaal te begrijpen maar was de belofte niet dat het volk niet zou inleveren,” vraagt hij.

“Tot nu toe zie ik alleen het volk inleveren terwijl elementen in de regering zich schaamteloos blijven verrijken.
De belofte van doorlichting van de staatsbedrijven was ook gewoon lippendienst want terwijl deze nog niet heeft plaatsgevonden zijn er staatsbedrijven die elke maand eenzijdig en onaangekondigd hun tarieven aanpassen zonder dat de regering of volksvertegenwoordigers hierover iets zeggen.

“Nepotisme en benoemingen van vrienden zou niet meer plaatsvinden. De manager bij de belastingdienst is bedankt. De protesten van vorig jaar hadden als eis dat Leo Brunswijk en firstlady uit de rvc van staatsolie moesten.
De vice-president zegt zonder schaamte dat zijn familie ook moet eten. En wat doet de president? Hij benoemd Leo Brunswijk als directeur bij de EBS.

OOK INTERESSANT
Weer Afrikaanse toestanden in Paramaribo: geen druppel water uit de kranen

“Hoeveel lak moet je hebben aan het volk? Hoe moet respect voor jou opbrengen en geloven wat je zegt? Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen?

“Het heeft niets weg van de gepredikte eenheid van beleid. Het heeft er meer van weg dat jullie elkaar handhaven zodat jullie jezelf en de mensen om jullie heen kunnen blijven accommoderen.

“Terwijl de koopkracht hard achteruit gaat blijft de overheid verhoging op verhoging loslaten op het volk.
En nu wilt iedereen hun handen wassen in onschuld! U bent de hoofdverantwoordelijke.

“Wilt u het vertrouwen terug? Begin bij het ontslaan van Leo Brunswijk. Laat zien dat u bereid bent om dat wat fout is alsnog te corrigeren.

“Suma du ogri mus sroto. Dus er moet sowieso opgetreden worden tegen iedereen waartegen er bewijs is.

“Maar regering…. De maat is vol. Drai anu par a boto. Want het kan verergeren als u op deze wijze leiding blijft geven.

“U bent gekozen om te leiden. Het is een grote fout om de ontevredenheid te negeren en of te bagatelliseren.

“Mede landgenoten, ik roep u bij deze op om de vernielingen achterwege te laten. We moeten dit land samen opbouwen. We moeten elkaar opbouwen. Afbreken doet de politiek al genoeg. Stop met de vernielingen als u echt van dit land houdt,” aldus Hofwijks.

Foto: Curtis Hofwijks tussen partijgenoten van de PRO, Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet, die door de politie wordt gezicht en Gerrold Sewcharan, voorzitter van de PRO.