Achttien militairen ronden officiersopleiding succesvol af

GFC NIEUWSREDACTIE- Achttien manschappen van het Nationaal Leger (NL) in Suriname hebben de officiersopleiding van de Surinaamse Militaire Academie (SMA) en het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) met succes afgerond.

Een deel van de geslaagden heeft hiermee de bachelortitel verkregen, wat een nieuwigheid is bij de opleiding.

Bevelhebber Werner Kioe A Sen spreekt dan ook van een bijzonderheid. De diploma-uitreiking vond vandaag plaats in aanwezigheid van defensieminister Krishna Mathoera en functionarissen van het Nederlandse, Braziliaanse en het Amerikaanse leger.

OOK INTERESSANT
In Suriname lopen corruptieschandalen meestal met een sisser af

“De focus wordt gelegd op het upgraden van het officierskorps, en dit is een van de manieren. Met de basis academische vaardigheden kunnen de nieuwbakken officiers zich makkelijker aanpassen aan wat op ze afkomt. Ook kunnen ze goed onderzoek verrichten en kritisch zijn naar hun omgeving”, stelt Kioe A Sen.

De bevelhebber voegt eraan toe dat de geslaagden zijn opgeleid om met dreigingen binnen zowel de cyber als het sociaaleconomische te kunnen omgaan.

OOK INTERESSANT
Automonteurs in Suriname bedriegen klanten met zelfgemaakte bonnen

Defensieminister Mathoera spreekt van een bijzonder moment voor het ministerie en Suriname. Tijdens haar toespraak benadrukte de bewindsvrouw het belang van goed leiderschap en integriteit. “U gaat leiding moeten geven aan een onderdeel, een groep in het leger. Zonder integriteit, geen geloofwaardigheid. Zonder geloofwaardigheid, geen vertrouwen en zonder vertrouwen geen leiderschap”, aldus Mathoera.