ABOS vraagt in petitie aan DNA aandacht voor domeingrondperikelen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Algemene Belangen Organisatie Suriname (ABOS) heeft een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, waarin aandacht wordt gevraagd voor domeingrondperikelen.

In de petitie is er concreet aandacht gevraagd voor personen die domeingrond zoeken, benadeelden domeingrond, de grondproblematiek, jarenlang wachten op grondbeschikkingen en mogelijk spandiensten bij grondaanvragen binnen het ministerie.

In de petitie voorgelezen door Martin Atencio, voorzitter van de ABOS, wordt er ook aandacht gevraagd voor burgers die worden ontruimd door de dienst der domeinen ondanks zij een geldige bereidverklaring hebben.

“Burgers bedelen tot nu toe voor hun overdracht met verdeling. Zelfs een kleine ondernemer moet het ontberen, ondanks haar duur betaalde ondernemingsplan welke door het RGB wordt opgeëist en welke zei ook heeft ingediend”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrijwillige euthanasie gelegaliseerd in Australië

“En zo kunnen wij aan één stuk doorgaan, terwijl politici, kapitalisten, Chinese multinationals jaar in jaar uit zich bevoordelen en verrijken met hectares gronden en concessies binnen een mum van tijd. Dit terwijl burgers jaar in en jaar uit tevergeefs bedelen voor een stuk grond van 300 vierkante meter”, luidt een passage uit de petitie.

De parlementsvoorzitter zegt net als de ABOS ook te willen gaan naar een duurzame oplossing voor deze groep. “Dingen die scheef zijn gegroeid in jaren, kunnen we niet in één dag oplossen, maar ik wil u spoedig uitnodigen”.

Bee zegt uiterlijk maandag de begrotingsbehandeling en het Herstelplan te willen afronden. Hij heeft het bestuur van de ABOS uitgenodigd voor dinsdag 29 juni 2021 voor een gesprek.

“Zo gaan we de zaken niet kunnen oplossen, we moeten zitten en naar een oplossing zoeken”, zegt voorzitter Bee. Het ligt in de bedoeling ook een vertegenwoordiger van het ministerie Grondbeleid en Bosbeheer erbij te halen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten