fbpx

Abdoel: seal met naam First Lady getuigt van waanzin

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat een seal wordt ontwikkeld voor het Instituut van de First Lady in Suriname is op zich geen probleem, maar dat het wapenschild van de Republiek Suriname daarvoor gebruikt wordt is wel storend. Het instituut wordt nergens in de grondwet genoemd of gekend.

Dit zegt voormalig parlementslid van de Nationale Democratische Partij, Amzad Abdoel.

Zoals de resolutie zelf aangeeft is de First Lady alleen om de president van de Republiek te ondersteunen, meer niet, benadrukt Abdoel.

Het gebruik van het wapenschild van de Republiek creëert volgens hem een beeld alsof de First Lady grondwettelijke taken en bevoegdheden zou hebben. Dat is misleidend. De privileges van een First Lady worden afgeleid van de functie, en wel te verstaan de functie van president, die haar man bekleedt.

Abdoel: “het is een zeer kwalijke zaak dat de seal gepersonaliseerd is. Melissa Santokhi is een toevallige First Lady. Het siert niet om een naam op een seal van een instituut te hebben. Dat getuigt van waanzin. Deze regeerders, hun familie en vrienden zijn zo machtsdronken dat woorden tekort schieten om het te beschrijven. Het lijkt alsof Suriname een family and friends bedrijf is geworden. Misschien vieren wij straks in dit land ook een Koninginnedag. ”

BEKIJK OOK
Politieman in Coronie vast voor verduistering 10 koeien

Hij vervolgt: “In elk geval is het een schande om een formeel Instituut te misbruiken voor persoonlijk gewin. Maar is het volk is in het aflopen anderhalf jaar ook niet anders gewend. Friends en family politiek neemt steeds ergere vormen aan. Kijkt u zelf hoe op staatskosten gefeest wordt in Dubai. Het is geen professionele vertegenwoordiging van het land maar meer een family and friends vacation. Dit terwijl het volk elke dag dieper in armoede zakt. De US$90 miljoen van Staatsolie wordt mooi voor plezier gebruikt door deze regeerders.”